You are viewing content in Kidsradio.com Greek. Would you like to make this your preferred language?

5 παιχνίδια για μωρά

Γνωρίζουμε καλά, ότι όταν τα παιδιά είναι ακόμα μωρά, η εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν οι μεγάλοι στο παιχνίδι μαζί τους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Για να σάς γλυτώσουμε λίγο χρόνο, βρήκαμε και σάς προτεινουμε εδώ στο kidsradio.com 5 εύκολα παιχνίδια, που κεντρίζουν την προσοχή των μωρών και τα διασκεδάζουν. 

  1. Σπλις-σπλας ή το παιχνίδι του νερού: Τα μωρά ενθουσιάζονται πάντα με το νερό και αυτό έχει πάντα χαλαρωτική και χαρούμενη επίδραση πάνω τους. Μπορείτε κατά τη διάρκεια που κάνει το μπανάκι του, να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρια, διάφορα παιχνίδια ή απλά και τα χέρια σας, για να του ρίχνετε νεράκι σε διάφορα μέρη του σώματος του σαν παιχνίδι. Όταν το μωρό φτάσει σε ηλικία, που θα μπορει να κάτσει, μπορείτε να τοποθετήσετε το μωρό στο πάτωμα και πάνω σε ένα αδιάβροχο ύφασμα και να βάλετε μπροστά του διάφορα κυπελλάκια, φλυτζανάκια και άλλα σκεύη με νερό, για να παίζει, ακόμα να του δώσετε και ένα μωρό κούκλα, για να το κάνει εκείνο μπάνιο. Πολύ σημνατική σημείωση: Μην αφήνετε ποτέ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς επιτήρηση το μωρό σας, ακόμα κι αν η ποσότητα του νερού είναι πολύ μικρή. 
  2. Ανακουνώ και κυνηγώ: Πάρτε μερικά άδεια μπουκαλάκια νερού και γεμίστε τα μέχρι τη μέση με διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως πολύχρωμα κουμπιά, χρωματιστά καραμελάκια, ρύζι, χρωματιστό νερό, νερό με σαπούνι κτλ. Φροντίστε να κλείσετε και να ασφαλίσετε ακόμα και με μία ταινια πολύ καλά το καπάκι, για να μην καταφέρει το μωρό να το ανοίξει ακόμα και κι αν το δαγκώσει. Αφήστε στη συνέχεια στο μωρό να παίξει με τα μπουκαλάκια και ανακαλύψτε και μόνοι σας τη χαρά, που θα πάρει μόλις τα ανασηκώσει ή αρχίσει να τα κυνηγάει, καθώς αυτά θα κυλάνε. Αυτό είναι ένα υπέροχο παιχνιδι ήχων, χρωμάτων και κίνησης για τα μωρά.
  3. Rock the ball: Είναι πολύ πιθανό να κρύβετε πολλοί από εσάς στο σπίτι μία ξεχασμένη μεγάλη μπάλα γυμναστικής. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τη χρησιμοποιήσετε για άλλο σκοπό αυτή τη φορά και συγκεριμένα για όλα τα στάδια ανάπτυξης του μωρού σας. Στην αρχή μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για να κάθεστε πάνω στη μπάλα σε μία μικρή κλίση μαζί με το μωρό. Η μαλακή και γεμάτη αναπήδηση αυτή θέση θα χαρίσει χαμόγελα στο μωρό σας και ενδεχομένως μερικούς έξτρα κοιλιακούς για εσάς. Στην επόμενη φάση μπορείτε να δοκιμάσετε να κρατήσετε με ασφάλεια και πάντα με τα δύο σας χέρια το μωρό όρθιο πάνω στην μπάλα, καθώς θα την κυλάτε προς διάφορες κατευθύνσεις. Και στο επόμενο πια στάδιο, που το μωρο σας θα μπορεί να περπατάει, το κύλισμα και κυνήγι αυτής της τεράστιας μπάλας, θα αποδειχτεί από τις αγαπημένες του ασχολίες. 
  4. Κούκου- Τσά!: Τα μωρά λατρεύουν το κρυφτό και είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για αυτά, καθώς ενθουσιάζονται με το στοιχείο της έκπληξης και μαθαίνουν ότι τα πράγματα εξακολοθούν να υπάρχουν ακόμα κι όταν δεν τα βλέπουν. Δοκιμάστε να καλύψετε το πρόσωπο σας με τα χέρια λέγοντας "Κούκου" και αποκαλύψτε το ξαφνικά και πάλι λέγοντας "Τσα!". Μπορείτε επίσης να κρύβεστε και να αποκαλύπτεστε και πάλι μπροστά του ξαφνικά φορώντας ένα καπέλο ή κάνοντας μία γκριμάτσα. Τέλος μπορείτε να πάρετε μία μικρή κουβέρτα ή ύφασμα, να κρύψετε από κάτω ένα παιχνίδι του μωρού και να το ρωτήσετε "Που πήγε;" 
  5. Dance party: Ποιος είπε ότι τα μωρά χρειάζονται μόνο νανουρίσματα ή χαλαρωτική μουσική; Μπείτε στα online radios του kidsradio.com και κάντε ένα πάρτυ για δύο. Οι διαφορετικοί ρυθμοί, τα διαφορετικά είδη μουσικής μπορούν να διεγείρουν τα διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου του μωρού και να το βοηθήσουν να αναπτύξει γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες. Χρησιμοποιήστε και τις κουδουνίστρες του ή άλλα παιχνιδια του σαν κρουστά ή άλλα μουσικά όργανα, για να γίνει η διασκέδαση πιο ενεργητική. 
Ξυπνάμε με τραγούδια και ιστορίες 7:00πμ - 11:00πμ
Now Playing
Ο Αγαπημένος Ήρωάς Μου Δημήτρης Ζερβουδάκης
Recently Played
Can't Stop The Feeling! Justin Timberlake, Anna Kendrick, Gwen Stefani
Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν Στον Τοίχο Τάνια Τσανακλίδου
Ο Αχινός Φοίβος Δεληβοριάς
Φεγγαράκι Μου Λαμπρό Βικτώρια Χαλκίτη
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!