All Frontstage Radios

3 λόγοι + 1 ιδέα για να λατρέψουν τα παιδιά σας τη μυθολογία

            

 3 λόγοι + 1 ιδέα για να λατρέψουν τα παιδιά σας τη μυθολογία

Αναμφισβήτητα η μυθολογία, που μάς κληροδότησαν οι πρόγονοι μας, αποτελεί ίσως το πρώτο καταγεγραμμένο σύνολο ιστοριών της ανθρωπότητας και αναδεικνύεται ως πρόγονος των παραμυθιών. Και μπορεί στο μυαλό μας να την έχουμε συνδέσει σαν μάθημα, που διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία, ωστόσο είναι από τις λίγες περιπτώσεις, που κάτι τόσο εκπαιδευτικό ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο της διδακτικής ύλης, «κλέβοντας» πάντα τις εντυπώσεις και την προσοχή των παιδιών με το συναρπαστικό της περιεχόμενο.

Γιατί όμως είναι σημαντικό να φέρνουμε από νωρίς τα παιδιά μας σε επαφή με τη μυθολογία και πώς μπορούμε έξυπνα και διασκεδαστικά να τα κάνουμε να την αγαπήσουν;  

3 λόγοι γιατί

  • Θα αποκτήσουν ηθική: Μέσα από τους συμβολισμούς των μύθων, τα παθήματα των θεών και των ηρώων, αλλά και τη σοφία τους, τα παιδιά έρχονται επί της ουσίας σε πρώτη επαφή με την αλήθεια και την περιπέτεια της ζωής μαθαίνοντας ηθικές αξίες και διδάγματα, που θα αποτελέσουν εργαλεία για τη μετέπειτα ζωή τους.
  • Θα  οξύνουν τη σκέψη τους και την αυτοπεποίθηση τους: Μέσα από το συναρπαστικό περιεχόμενο της μυθολογίας, όπως η γέννηση του κόσμου, οι περιπέτειες των θεών του Ολύμπου και οι ηρωικές δράσεις του Θησέα, του Ηρακλή και των άλλων ηρώων, τα παιδιά θα μάθουν να αναπτύσσουν τη σκέψη τους στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν την ιστορία, ενώ η ταύτιση με τους χαρακτήρες - τόσο στις ηρωικές τους δράσεις, όσο και στα πάθη τους -  θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση τους και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.
  • Θα μάθουν να αγαπάνε τη λογοτεχνία και τα βιβλία: Όπως είπαμε οι μύθοι για τα παιδιά είναι παραμύθια, γεγονός που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον τους, ιδίως λόγω και της έντονης δράσης που εξελίσσεται σε αυτούς. Αν το παιδί σας αγαπήσει τη μυθολογία, θα περάσει πιο εύκολα μετά στο μυθιστόρημα και την παιδική λογοτεχνία, στην αναζήτηση του για περισσότερες και πιο πολύπλοκες ιστορίες με την ανάπτυξη της ηλικίας του.

1 ιδέα πώς

Μαθαίνουμε μυθολογία με την Playmobil: Μέσα από τη σειρά «History» της Playmobil, οι αγαπημένες φιγούρες των παιδιών παίρνουν διαστάσεις…θεϊκές! Με σειρές εμπνευσμένες από τη ελληνική μυθολογία, όπως οι «12 θεοί του Ολύμπου», «ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος», «οι άθλοι του Ηρακλή» κ.α, η Playmobil εισάγει τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού στο μαγικό κόσμο της μυθολογίας και σε συνδυασμό με το εκπαιδευτικό βιβλιαράκι, που τα συνοδεύει, αποκτούν γνώσεις γνωρίζοντας τις φιγούρες, παίζοντας παιχνίδια, και λύνοντας κουΐζ.

Οι μυθολογικές φιγούρες της Playmobil είναι διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών και είναι κατάλληλες για ηλικίες 4+ ετών. 

 

Παιδική Χαρά 11:00πμ - 1:00μμ
Now Playing
Δεν Μιλούν Για Τον Μπρούνο Encanto Cast
Recently Played
Τα Ποντίκια Στο Ψυγείο! Λάχανα Και Χάχανα
Ο Παλιάτσος Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου
Blank Space Taylor Swift
I Just Can't Wait To Be King Lion King
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!