5 λόγοι για να παίζουν τα παιδιά σας παζλ

Τα παζλ είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα παιχνίδια όλων των ηλικιών, από 2-100 ετών. Γιατί όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ασχοληθούν από μικρή ηλικία με αυτά;  

Ακολούθως σάς δίνουμε 5 σημαντικούς λόγους: 

  • Συντονισμός χεριών-ματιών: Το παιδί βλέπει με την όραση τα κομμάτια του παζλ, τα επιλέγει με το χέρι, μετά τα τοποθετεί, τα περιστρέφει, τα αφαιρεί, κάνοντας έτσι όλες εκείνες τις δράσεις, που θα το βοηθήσει να αναπτύξει στον εγκέφαλο του την οπτικό-κινητική σύνδεση. 
  • Εξάσκηση μνήμης: Μέσα από το παζλ το παιδί μαθαίνει να προσεγγίζει το παιχνίδι με τη στρατηγική της μνήμης. Προκειμένου να ολοκληρώσει το σύνολο του παζλ, καλείται να θυμηθεί χρώματα, σχήματα και μεγέθη των κομματιών, να αποκτήσει ταχύτερη σκέψη και να αυξήσει τη συγκέντρωση του. 
  • Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης μέσω βραχυπρόθεσμων στόχων: Προσπαθώντας το παιδί να επιλύσει το παζλ, μαθαίνει να βάζει μικρότερους στόχους μπροστά του, σπάζοντας το παζλ σε μικρότερες ενότητες. Η τακτική αυτή θα χαρίσει στο παιδί χαρά, καθώς θα βλέπει να περνάει από την επίλυση μικρών προβλημάτων, στην επίλυση ολόκληρου εν τέλει του στόχου. 
  • Αποτελούν εκπαιδευτικά εργαλεία: Οι διαφορετικές θεματικές των παζλ (π.χ παζλ με ζώα, με χάρτες, με αριθμούς ή γράμματα) κεντρίζουν σημαντικά το ενδιαφέρον των παιδιών, ώστε να ασχοληθούν σε βάθος με το θέμα, που τους ενδιαφέρει περισσότερο και να αναπτύξουν. Αν σε ένα παιδί αρέσουν πολύ πχ τα παζλ με ζώα, μπορείτε με την επίλυση του παζλ να ονοματίσετε και να μιλήσετε για τα ζώα αυτά και τις συνήθειες τους. 
  • Μαθαίνουν στα παιδιά την αρετή της υπομονής: Όλοι μας έχουμε βιώσει, ότι η επίλυση ενός παζλ απαιτεί χρόνο, συγκέντρωση και ηρεμία. Μέσα από τα παζλ τα παιδιά (ιδίως τα ανήσυχα και με έλλειψη προσοχής) μαθαίνουν να βελτιώνουν τη συγκέντρωση τους και να αυξάνουν σταδιακά την υπομονή τους, καθώς η υπομονή φέρνει την ηρεμία και η ηρεμία τα φέρνει πιο κοντά στον στόχο, την επίλυση δηλαδή του παζλ. 

Τώρα που ξέρετε γιατί, βάλτε να ακούτε μουσική στο kidsradio.com και ξεκινήστε με το παιδι σας ένα παζλ. Ακολούθως σάς προτείνουμε μερικά online παζλ, που θα κρατήσουν απασχολημένο το παιδί σας για ώρα:

 

 

 

Ξυπνάμε με τραγούδια και ιστορίες 7:00πμ - 11:00πμ
Now Playing
Wheels On The Bus Doggyland Kids Songs & Nursery Rhymes By Snoop Dogg
Recently Played
Το Βουνό Σωκράτης Μάλαμας
I Just Can't Wait To Be King Lion King
Το Σχολείο Των Στρουμφ Στρουμφάκια
Χόκι Πόκι Ρούλα Μανισάνου
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!