Δημιουργούμε τη δική μας εικονογραφημένη ιστορία

Ίσως να γνωρίζετε ήδη ότι εδώ στο kidsradio.com λατρεύουμε πολύ τις ιστορίες. Ξέρουμε ότι και τα παιδιά ενθουσιάζονται απόλυτα με αυτές, για αυτό στο σημερινό άρθρο της Learn & Play ενότητας, σάς προσκαλούμε να φτιάξετε το δικό σας storyboard!

Τι είναι όμως το storyboard; Το storyboard μεταφράζεται ως το "εικογραφημένο σενάριο" και είναι στην ουσία ένας τρόπος σχεδιασμού κινουμένων σχεδίων, ταινιών ή τηλεοπτικών εκπομπών. Πιο συγκεκριμένα είναι ένας πίνακας ιστοριών σε σενάριο, που έχει σκεφτεί ο δημιουργός και ο οποίος τον βοηθάει να οργανώσει και να παρουσιάσει καλύτερα τις ιστορίες του, πριν αρχίσουν να τις κάνουν κινούμενο σχέδιο. Το storyboarding, όπως το ξέρουμε πια, αναπτύχθηκε μάλιστα μέσα από το στούντιο του Walt Disney τη δεκαετία του '30!

Τα storyboards είναι ένας υπέροχος τρόπος για να φέρετε τα παιδιά σας με τον πιο δημιουργικό τρόπο κοντά στις ιστορίες και τα animation, που τόσο αγαπάνε. Η φαντασία τους επίσης θα αναπτυχθεί ποικιλοτρόπως, καθώς θα κληθούν να επιλέξουν θεματικές μέσα από πολλές επιλογές, προκειμένου να ολοκληρώσουν την ιστορία (επιλογή σκηνικού, χαρακτήρων, ενδυμασιών, διαλόγων κτλ). 

Μπορείτε να δοκιμάσετε λοιπόν να δημιουργήσετε τις πρώτες σας ιστορίες σε αυτή την πάρα πολύ εύκολη πλατφόρμα εδώ, η οποία μάς επιτρέπει να δημιουργήσουμε εκπληκτικά γραφικά για τη διδασκαλία, τη μάθηση και την επικοινωνία και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα δωρεάν χρήσης με 2 storyboards ανά βδομάδα.

 

 

 

 

 

 

 

Ξυπνάμε με τραγούδια και ιστορίες 7:00πμ - 11:00πμ
Now Playing
Do You Want To Build A Snowman Kristen Bell & Agatha Lee Monn
Recently Played
Πλάθω Κουλουράκια Various Artists
Για Τα Πα Τα Ελένη Τσαλιγοπούλου
If You’re Happy Go Fish
Με Λάχανα Και Χάχανα Λάχανα Και Χάχανα
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικές ιστορίες, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για την ροκ μουσική στην Αθήνα. It's Red, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!