Φτιάξτε τον δικό σας χαρταετό

Μπορεί να κάνουμε ελαφρώς διαφορετικά Κούλουμα φέτος και η Καθαρά Δευτέρα να μην είναι σαν τις προηγούμενες, ωστόσο έχει πάντα ενδιαφέρον να φτιάχνουμε τον δικό μας, σπιτικό χαρταετό, έστω και για να κρατήσουμε ένα τόσο ευχάριστο για τα παιδιά έθιμο ζωντανό! 

Κατ' αρχάς, να πούμε ότι οι χαρταετοί μπορούν να ποικίλουν σε σχήμα, χρώμα και μέγεθος. Ωστόσο, ο χαρταετός με τον εξάγωνο σκελετό είναι ο συνηθέστερος. 

Τα υλικά μας: 

  • 3 ξύλινα πηχάκια, με ίδιο μήκος/πάχος. Υπολογίστε περίπου 50 με 60 εκατοστά.  
  • Σπάγκος
  • Χαρτί γλασέ
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι

 
Οδηγίες για την κατασκευή του σκελετού:

Βάλτε το ένα πηχάκι οριζόντια και τα άλλα δύο να σχηματίζουν X πάνω σε αυτό. Όλες οι γωνίες πρέπει να είναι 60 μοίρες έκαστη. Στη συνέχεια, δέστε τα ξύλα μεταξύ τους γερά με σπάγκο ή, για πιο γερό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά καρφιά. Ενώστε όλες τις κορυφές των ξύλων με σπάγκο και τοποθετήστε τον σκελετό πάνω στο χαρτί γλασέ, σχεδιάζοντας το περίγραμμα. 

Στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα δεύτερο περίγραμμα, 5 εκατοστά πιο μεγάλο από το πρώτο και κόψτε το μεγάλο περίγραμμα. Διπλώστε το χαρτί γύρω γύρω πάνω από το σπάγκο και κόψτε όσες γωνίες περισσεύουν. Αναδιπλώστε και κολλήστε το χαρτί. 

 

 

Οδηγίες για τα ζύγια (μικρά νήματα για την ανύψωση: 

Θα αναρωτιέστε τι είναι τα ζύγια. Τα ζύγια, λοιπόν, είναι στην πραγματικότητα κομμάτια σπάγκου, τα οποία δένουμε σε ίση απόσταση από τις άκρες του χαρταετού και τα οποία καταλήγουν στο κέντρο του και συνδέονται με την καλούμπα. Στο εξάγωνο χαρταετό, οι δύο σπάγκοι ξεκινούν από τα δύο άκρα του χαρταετού και ενώνονται με το σπάγκο που ξεκινά από το κέντρο του, σχηματίζοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης δένουμε την καλούμπα.


Υλικά κατασκευής ουράς: 

Για την ουρά του χαρταετού μας συνήθως χρησιμοποιούμε κομμάτια από εφημερίδες, ή χαρτί γκοφρέ. Τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες και τα δένουμε μεταξύ τους με σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο. Ιδανικό θα ήταν να φτιάξουμε 4 ουρές ίδιου μήκους και να τις κολλήσουμε στο χαμηλότερο σημείο του χαρταετού μας. Όσο πιο μακριά είναι η ουρά, τόσο πιο ψηλά θα πάει ο χαρταετός!

Και να θυμάστε: η ουρά είναι αυτή που εξασφαλίζει την ισορροπία του χαρταετού, οπότε εάν τον δείτε να κάνει... τούμπες στον αέρα ή να τρέμει στο χέρι σας, τότε μπορείτε πάντα να προσθέσετε επιπλέον ουρά ή να φτιάξετε λίγο τα ζύγια! 

Στο διαδίκτυο, επίσης, μπορείτε να βρείτε άπειρα videos με λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή ενός απίθανου χαρταετού! 

Καλή επιτυχία! 

Ξυπνάμε με τραγούδια και ιστορίες 7:00πμ - 11:00πμ
Now Playing
Old Mcdonald Had A Farm Dora The Explorer
Recently Played
Τα Ποντίκια Στο Ψυγείο! Λάχανα Και Χάχανα
Dance Monkey Tones And I
Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν Στον Τοίχο Τάνια Τσανακλίδου
The Muppet Show Opening & Closing Theme Tv Themes Orchestra
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!