Παιχνίδια στο σπίτι για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αγαπημένα μου χελωνάκια! Καταλαβαίνουμε, ότι όταν είστε μέσα στο σπίτι, βαριέστε γρήγορα τα παιχνίδια σας και θέλετε να δείτε μόνο βιντεάκια στο youtube. Και εσείς χελωνογονείς ξέρουμε πόσο απαιτητικό είναι να απασχολείτε τα παιδιά σας συνέχεια με κάτι. 

Πιστέψτε μας όμως! Υπάρχουν πάρα πολλά φανταστικά παιχνίδια για μέσα στο σπίτι, που δεν έχετε εξερευνήσει ακόμα και θα σάς εκπλήξουν με την απλότητα τους. 

Ορίστε μερικά από αυτά:

  • Ο ζαχαροπλάστης: ζητήστε από το παιδί σας να σάς πει το αγαπημένο του γλυκό, βοηθήστε το να διαβάσει τη συνταγή και να μετρήσει τα υλικά και να διακοσμήσει δημιουργικά το αποτέλεσμα του. Η δραστηριότητα αυτή μάς μαθαίνει να ακούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες. 
  • Πορτοκάλι ή λεμόνι: Κρύψτε μέσα στο σπίτι ένα αντικείμενο που έχετε δείξει πρώτα στο παιδί και στη συνέχεια αφήστε το ψάξει όλες τις γωνιές του σπιτιού, για να το βρει. Όποτε πλησιάζει κοντά θα του λέτε «πορτοκάλι» και όποτε απομακρύνεται θα λέτε «λεμόνι». 
  • Αγαλματάκια ακούνητα: Βάλτε kidsradio.com, που παίζει αγαπημένα παιδικα τραγουδια, ξεκινήστε το χορό και σταματήστε ξαφνικά τη μουσική! Στο σημείο εκείνο θα πρέπει το παιδί να παγώσει τις κινήσεις του και να μείνει άγαλμα. Αυτό είναι ένα φανταστικό παιχνίδι για τα αντανακλαστικά μας και πολύ αστείο παράλληλα. 
  • Παιχνίδι μνήμης: Βάλτε πάνω σε ένα τραπέζι διάφορα αντικείμενα και μικρά παιχνίδια και ζητήστε από το παιδί να κλείσει τα μάτια.  Κρύψτε κάτω από το τραπέζι κάποιο από τα αντικείμενα και ζητήστε του τώρα να θυμηθεί πιο από αυτά λείπει. Μπορείτε σταδιακά να αυξάνετε τον αριθμό των αντικειμένων, που θα εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Βζουμ!
  • Πάρτυ με τσάι: Οργανώστε πάρτυ χρησιμοποιώντας όλα τα κουζινικά, που χρησιμοποιούν τα παιδιά για παιχνίδια, κάντε τις απαραίτητες προετοιμασίες και υποδεχτείτε τα κουκλάκια τους στο ρόλο των καλεσμένων. Με αυτό το παιχνίδι μαθαίνουμε καλύτερα την έννοια της οργάνωσης. 
  • Μαθαίνουμε τα χρώματα: Διαλέξτε ένα χρώμα κάθε φορά και ζητήστε από το παιδί να σάς φέρει 2-3 αντικείμενα με το ίδιο χρώμα. 
  • Χορός: Το ήξερες ότι το kidsradio.com έχει party hits ενότητα, με πολλά γνωστά κομμάτια για χορό; Συντονίσου λοιπόν εδώ και μάθε στο παιδί απλά βήματα για ένα χορό, που ξέρεις ή ενθάρρυνε το να κάνει όσο πιο αυθόρμητες κινήσεις μπορεί.  Συνδύασε τις κινήσεις του και με ένα αγαπημένο του τραγούδι και έτσι θα έχεις συμβάλλει στην ανάπτυξη της καλής μνήμης. 

 

 

 

 

 

Ξυπνάμε με τραγούδια και ιστορίες 7:00πμ - 11:00πμ
Now Playing
Τσιγκολελέτα Various Artists
Recently Played
Let It Go Idina Menzel
Η Βαρκούλα Του Ψαρά Various Artists
Το Ελεφαντάκι Φοίβος Δεληβοριάς
Old Macdonald Had A Farm The Countdown Kids
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικές ιστορίες, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για την ροκ μουσική στην Αθήνα. It's Red, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!