All Frontstage Radios

Έρχεται το digital Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά!

 

 

 

Μπορεί οι καιροί αυτοί να είναι δύσκολοι για το σινεμά και τις κινηματογραφικές αίθουσες, όμως η μαγεία του κινηματογράφου όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά καταφέρνει να βρίσκει νέους τρόπους και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να εξελίσσεται με ακόμα πιο γοργούς ρυθμούς. 

Κάπως έτσι, το ιδιαίτερα αγαπητό Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, επιστρέφει για 3η φορά, όντας πλήρως προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, σε μία digital εκδοχή. Από τις 14 έως τις 22 Νοεμβρίου θα παρυσιάσει το online προγραμμά του μέσα από το site www.athicff.com, όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες δωρεάν ακόμα περισσότεροι μικροί και μεγάλοι φίλοι σε Ελλάδα και Κύπρο! Το πρόγραμμα θα είναι εμπλουτισμένο με νέες θεματικές, με ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά από 2 ετών έως και την εφηβεία, αλλά και σε γονείς, που θέλουν να θυμηθούν τη δική τους παιδική ηλικία. 

 

Μέσα από πρωτότυπες και βραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, όλοι μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο, από την Γαλλία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ ως το Μεξικό, το Νεπάλ και τη Μογγολία και να γνωρίσουν καινούργιους ήρωες κινουμένων σχεδίων αλλά και άλλους πολιτισμούς.

Μέρος του Φεστιβάλ (31 ταινίες μικρού μήκους) θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με δυσκολία στην κατανόηση, αυτισμό και νοητική αναπηρία. Μέσω της γλώσσας easy2read η οποία «μεταφράζει» τα κείμενα κάνοντάς τα πιο κατανοητά, όλο το site του Φεστιβάλ γίνεται προσβάσιμο στις παραπάνω ομάδες.

Οι θεματικές στις οποίες δίνει έμφαση το φετινό Φεστιβάλ εστιάζουν σε παιδιά που:

  • Υψώνουν τη φωνή τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος
  • Υψώνουν τη φωνή τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος
  • Εκφράζονται μέσα από το ποδόσφαιρο ακόμα και ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες
  • Βρίσκουν τις «υπερδυνάμεις» τους μέσα από τον χορό
  • Μαθαίνουν να τολμούν και να γκρεμίζουν τα στερεότυπα
  • Ζουν ιστορίες τρόμου

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται να κάνουμε στις ψηφιακές σχολικές προβολές και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. 

Ψηφιακές σχολικές προβολές

Με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το Φεστιβάλ παραμένει και φέτος κοντά στα σχολεία διευρύνοντας την παρουσία του και στα σχολεία ειδικής αγωγής. Μέσα από το http://www.athicff.com η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να παρακολουθήσει ταινίες και να λάβει συνοδευτικό υλικό που έχει επιμεληθεί ομάδα εκπαιδευτικών και παιδοψυχολόγων.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών και θα πραγματοποιήσει μια σειρά από κινηματογραφικά εργαστήρια και masterclasses για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ας δούμε λοιπόν σινεμά σε μία digital κινηματογραφική γιορτή αφιερωμένή στα παιδιά! 

 

 

 

 

 

 

 

Off Air 5:00πμ - 7:00πμ
Now Playing
The Unforgiven Rockabye Baby
Recently Played
Νάνι Νάνι Ζουζούνια
People Are Strange Rockabye Baby
Under Pressure Rockabye Baby
All The Pretty Little Horses What A Dizzy Dance
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!