Η περιπατητική τέχνη με παιδιά

Τώρα που ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, ο ήλιος να λάμπει περισσότερες ώρες και η διάθεσή μας να ανεβαίνει, ήρθε η ώρα να μυηθούμε στην τέχνη του... περίπατου. Μία ώρα περπάτημα κάθε μέρα, ή έστω μέρα παρά μέρα, μπορεί να έχει εξαιρετικά οφέλη στην υγεία, τόσο τη δική μας, όσο και των παιδιών μας. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά από 6 έως 12 ετών χρειάζονται 60 λεπτά την ημέρα μέτριας έως έντονης σωματικής άσκησης. 

Το περπάτημα μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό, ειδικά εάν το παρουσιάσουμε στα παιδιά σαν μία περιπέτεια που θα περιλαμβάνει μία μικρή στάση με κολατσιό, ή έναν εξερευνητικό περίπατο σε κάποιο κοντικό πάρκο, βουνό, ή κάποια άλλη διαδρομή, που γνωρίζετε καλά. Ακολουθούν μερικά tips:

1) Προετοιμάζουμε τον περίπατο, εξηγώντας στα παιδιά τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε και το τι θα δούμε. Εάν, μάλιστα, πρόκειται να κάνετε πεζοπορία σε κάποιο βουνό, μπορείτε να εφοδιαστείτε με χάρτες για να σχεδιάσετε τη διαδρομή, να μάθετε στα παιδιά να ακολουθούν τα σημάδια από τα μονοπάτια, να ετοιμάσετε ένα ειδικό σακίδιο για προσωπική τους χρήση.

2) Υπάρχουν πλέον πολλές εκδηλώσεις που αφορούν σε πεζοπορίες, οπότε εάν δεν γνωρίζετε εσείς πώς να το οργανώσετε, μπορείτε να απευθυνθείτε στις οργανώσεις πεζοπορίας. Έτσι, όλη η οικογένεια θα έχει περισσότερα κίνητρα για να ξεκινήσει περπάτημα. 

 

3) Βρείτε αφορμές εξερεύνησης και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων: παντού γύρω μας υπάρχουν πράγματα να ανακαλύψουμε και να μάθουμε μαζί με τα παιδιά. Τα δέντρα, τα λουλούδια, τα πουλιά, όλα μπορούν να γίνουν αφορμή για... εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ακόμη κι εάν δεν γνωρίζετε τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που θα σας θέσουν, μπορείτε με την επιστροφή στο σπίτι να τα ψάξετε μαζί στο internet ή σε κάποιο βιβλίο. 

4) Περπατήστε με φίλους. Τα παιδιά κινητοποιούνται περισσότερο εάν έχουν και την παρέα τους μαζί. Τώρα, μάλιστα, που οι μετακινήσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί και οι συναναστροφές γίνονται δύσκολα, μία βόλτα στη φύση παρέα με ένα-δύο ακόμη παιδάκια είναι μια πολύ όμορφη αφορμή για ασφαλή κοινωνικοποίηση. 

 

 

Η ώρα των μεγάλων 9:30μμ - 5:00πμ
Now Playing
Dangerous (Acoustic Piano Version) David Guetta Feat Sam Martin
Recently Played
Africa Toto
Goodnight Moon Shivaree
Fallin' Alicia Keys
Fuoco Nel Fuoco Eros Ramazzotti
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικές ιστορίες, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για την ροκ μουσική στην Αθήνα. It's Red, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!