All Frontstage Radios

⛄️ ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Μαντέψτε τον Ήχο!

Ο διαγωνισμός έληξε. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας. 

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου. 

ΛΥΣΗ: Κατσίκα

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ακούμε, παρέα πάντα με τα παιδιά, το ΝΕΟ μυστικό ήχο και προσπαθούμε να μαντέψουμε σωστά! 

Συντονιζόμαστε το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Kids Radio 88.6  και προσπαθούμε να μαντέψουμε, παρέα με τα παιδιά, τον μυστικό ήχο, που σας δίνει οικογενειακές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση "Εδώ Λιλιπούπολη" (παράσταση: 17 Φεβρουαρίου στις 15:00). Απολαύστε την παράσταση στο Christmas Theater στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου παρέα με την Βίκος Cola
 

Ακούστε τον μυστικό ήχο όσες φορές θέλετε εδώ:

 

Λίγα λόγια για το "Eδώ Λιλιπούπολη"

 

Μια παραμυθένια παράσταση γεμάτη όνειρα και αναμνήσεις έρχεται στο Christmas Theater, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου, με τις ερμηνείες της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δώρου Δημοσθένους, της Λένιας Ζαφειροπούλου και του Τάση Χριστογιαννόπουλου.

Εδώ Λιλιπούπολη. Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976-1980) και μεγάλωσε ως σήμερα γενιές και γενιές, ξαναζωντανεύει και μας παρασύρει στον κόσμο των αγαπημένων τραγουδιών, σε μουσική Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου και στίχους της Μαριανίνας Κριεζή.

Το «Εδώ́ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική́ ραδιοφωνική́ σειρά́ που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε έως το 1980. Τη σειρά́ μετέδιδε το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο εκείνη την περίοδο διηύθυνε ο Μάνος Χατζιδάκις. Η εκπομπή θεωρείται «θρυλική́», για την πρωτοτυπία, την ποιότητα και την επιδραστικότητά της.

Ταξίδι στον χρόνο με τη «Λιλιπούπολη»

Το 1975 ο Μάνος Χατζιδάκις ανέλαβε τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματός της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ανάμεσα στα σχέδιά του ήταν η δημιουργία μιας παιδικής εκπομπής, τη δημιουργία της οποίας ανέθεσε στην προσωπική́ του φίλη Ρεγγίνα Καπετανάκη.

Η τελευταία, με τη βοήθεια της παιδοψυχολόγου Ελένης Βλάχου, δημιούργησαν ένα αρχικό́ πλάνο του κόσμου της «Λιλιπούπολης» και τον παρουσίασαν στον Χατζιδάκι. Ο Χατζιδάκις ενθουσιάστηκε με την ιδέα, έδωσε την άδεια κι έθεσε υπό την προστασία του τη νέα σειρά́, που ξεκίνησε το καθημερινό ταξίδι της στα ερτζιανά το 1976.

Η μουσική της εκπομπής ήταν επενδυμένη με τραγούδια που είχαν ευρηματικότατους στίχους με την υπογραφή της Μαριάννας Κριεζή́. Μια σειρά́ νέων καλλιτεχνών όπως οι Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Κυπουργός και Νίκος Χριστοδούλου, συνέθεσαν τις μουσικές ενώ τα ερμήνευσαν οι Σπύρος Σακκάς, Σαβίνα Γιαννάτου και Αντώνης Κοντογεωργίου.

Μικρά́ και μεγάλά παιδιά́ λάτρεψαν τον κόσμο της Λιλιπούπολης και τα καμώματα των κατοίκων της. Η Λιλιπούπολη ήταν μια “παιδική́” (όχι όμως παιδιάστικη) εκπομπή́, καμωμένη “για παιδιά́ και έξυπνους μεγάλους”, η οποία λατρεύτηκε, αλλά́ και πολεμήθηκε, ίσως επειδή́ ασκούσε κριτική́ χωρίς διακρίσεις σε πρόσωπα και θεσμούς. Δημιούργησε ένα καινούργιο παραμύθι που εμπεριείχε την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό́ και το όμορφο με το κακό́ και το άσχημο, με σύγχρονους αλλά και παλιούς «καλούς» και «κακούς», με ξύλινες κουτάλες, μυστικές συνταγές, μαγικά́ δέντρα αλλά και ευρηματικούς επιστήμονες που κάνουν πραγματικότητα τις συλλογικές και ατομικές μας φαντασιώσεις, με μάγισσες, αοράτους ελέφαντες, μαγευτικές τοποθεσίες με παραμυθένια τοπωνυμία.

Συντελεστές:
Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Χριστοδούλου
Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
Δημιουργία: Ρεγγίνα Καπετανάκη
Επί σκηνής 100 συντελεστές
Ερμηνεύουν τα τραγούδια:
Σαβίνα Γιαννάτου, Δώρος Δηµοσθένους
Λένια Ζαφειροπούλου, Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Χριστοδούλου
Ventus Ensemble
Συμμετέχει η παιδική-νεανική χορωδία Rosarte
Διεύθυνση χορωδίας Ρόζη Μαστροσάββα
Παραγωγή: Christmas Theater
Οργάνωση Παραγωγής: Cricos

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ – ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 15.00
CHRISTMAS THEATER
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ 137)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 211 7701700
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 7701700, www.more.com, www.ct.gr

Όροι συμμετοχής

 

Παιδική Χαρά 11:00πμ - 1:00μμ
Now Playing
Το Δέντρο Φοίβος Δεληβοριάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώργος & Πέτρος Χατζηπιερής, Χορωδία
Recently Played
Δεν Μιλούν Για Τον Μπρούνο Encanto Cast
Τα Ποντίκια Στο Ψυγείο! Λάχανα Και Χάχανα
Ο Παλιάτσος Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου
Blank Space Taylor Swift
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!