Μαθαίνουμε την Ευρώπη παίζοντας

             

Γεια σας αγαπητοί μας εξερευνητές! Δε ξέρουμε ποια είναι τα συναισθήματα σας για το μάθημα της γεωγραφίας, πάντως εμείς εδώ στο kidsradio.com τρέφουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία για αυτή την τόσο χρήσιμη επιστήμη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας θα είμασταν όλοι κυριολεκτικά...χαμένοι. 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Η Ελλάδα γεωγραφικά ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, ενώ σε πολιτοοικονομικό επίπεδο είμαστε μέρος της Ευρωπαικής Ένωσης. Πέρα λοιπόν λοιπόν από Έλληνες πολίτες, είμαστε και Ευρωπαίοι πολίτες. 

Θα μπορούσε σε αυτό το σημείο να παρέμβει ένα ολόκληρο μάθημα γεωγραφικής θεωρίας για την Ευρώπη, αλλά ο σκοπός αυτού του Learn & Play άρθρου, είναι να σάς δείξει πώς η γεωγραφία μπορεί να γίνει διασκεδαστική και πώς μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ήπειρο που ζείτε παίζοντας. 

Μπαίνοντας λοιπόν σε αυτό το πολύ όμορφο site εδώ θα βρείτε μία σειρά από online παιχνίδια αφιερωμένα όλα στη γεωγραφική ιστορία της Ευρώπης και χωρισμένα ανά κατηγορίες. Εδώ θα κληθείτε μεταξύ άλλων να βρείτε τα κράτη, τις πρωτεύουσες και τις πόλεις της Ευρώπης, να γνωρίσετε τις σημαίες των κρατών και  τα ηφαίστεια της Ευρώπης, αλλά και να μάθετε ποιες χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιούν το Ευρώ σαν νομισμα και ποιές έχουν ακόμα μοναρχία (μορφή πολιτεύματος όπου η εξουσία συγκεντρώνεται σε ένα μόνο άτομο, συνήθως βασιλιά ή αυτοκράτορα). 

Εξερευνήστε την Ευρώπη παρέα με αυτούς τους πολύ διασκεδαστικούς και διαδραστικούς χάρτες, που θα σάς φανούν πολύ χρήσιμοι την επόμενη φορά, που θα έχετε μάθημα γεωγραφίας στο σχολείο 😉

 

 

 

Παιδική Χαρά 11:00πμ - 1:00μμ
Now Playing
Theme Song Shuki Levy & Haim Saban
Recently Played
Η Μαγιονέζα (Το Κίτρινο Χρώμα) Λένα Πλάτωνος, Αντώνης Κοντογεωργίου
Το Ελεφαντάκι Φοίβος Δεληβοριάς
Houdini Dua Lipa
Τι Άλλο Μπορώ Έλενα Δελακούρα, Κωνσταντίνα Κορδούλη
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!