Παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας

 

Πολλές φορές εμείς οι ενήλικες πιστεύουμε ότι τα παιδιά χρειάζονται πολλά και πολύπλοκα παιχνίδια για να απασχοληθούν και να περάσουν ευχάριστα οι ατελείωτες ώρες που πλέον περνάμε όλοι στο σπίτι. H πραγματικότητα συχνά μας διαψεύδει, κυρίως όταν πιάνουμε τα παιδιά να παίζουν με απόλυτη αφοσίωση με κάτι που δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μας, όπως ας πούμε είναι μία χάρτινη κούτα, η οποία στα χέρια των μικρών εξερευνητών έχει μεταμορφωθεί σε ένα αβύθιστο, πειρατικό καράβι! 

Ελάτε να δούμε παρέα μερικές απλές παιχνιδολύσεις για μέσα στο σπίτι: 

  • Βάζετε kidsradio.com στους 88.6 και ξεκινάτε το γνωστό σε όλους παιχνίδι "μουσικές καρέκλες". Κάθε φορά που σταματάτε ξαφνικά τη μουσική μικροί μεγάλοι τρέχουν να προλάβουν να κάτσουν. Όποιος δεν τα καταφέρει, χάνει. 
  • Κάντε την οργάνωση των παιχνιδιών... παιχνίδι! Ζητήστε από τα παιδιά να σκεφτούν τρόπους να χωρίσουν τα παιχνίδια τους, πχ σε ένα κουτί θα μπουν τα ζωάκια, σε ένα άλλο τα αυτοκινητάκια και σε ένα τρίτο οι πλαστελίνες. Δώστε τους την αρμοδιότητα να βρουν και να γεμίσουν τα κουτιά με τα αντίστοιχα παιχνίδια και βρείτε την ευκαιρία να βάλετε και κάποιους πρώτους κανόνες για την τακτοποίηση των παιχνιδιών.
  • Παίξτε DYI παιχνίδι μνήμης: βάλτε τους μικρούς να διαλέξουν 5-6 παιχνίδια και βάλτε τα στο τραπέζι με συγκεκριμένη σειρά. Στη συνέχεια, ζητήστε τους να κλείσουν τα μάτια, αφαιρέστε ένα από τα αντικείμενα και αφού τα ανοίξουν, ζητήστε τους να θυμηθούν ποιο αντικείμενο λείπει. Με την ίδια λογική, μπορείτε απλά να αλλάζετε τη σειρά των αντικειμένων. 
  • Ένα διαφορετικό κρυφτό: κρύψτε ένα αντικείμενο κάπου μέσα στο σπίτι και οδηγήστε το παιδί να το ανακαλύψει με τις κλασικές εκφράσεις "ζέστη" και "κρύο". Όλα τα παιδικά τρελαίνονται γι' αυτό το παιχνίδι! 

 

                                           

Ξυπνάμε με τραγούδια και ιστορίες 7:00πμ - 11:00πμ
Now Playing
Love Is An Open Door Kristen Bell & Santino Fontana
Recently Played
Το Παπί Λάχανα Και Χάχανα
Σ' Αγαπώ Θα Πει Θανάσης Αλευράς
None None
Σ' Αγαπώ Θα Πει Θανάσης Αλευράς
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα. It's RED, it rocks!

En Lefko 87.7

Ο Νο 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Hit 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα Hit και τη Φράση που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

Εγγραφή Ίσως αργότερα
Εγγραφή Ίσως αργότερα